Hagetreboa

Corallus Hortulanus. Også kjent som Amazon tree boa/ Garden tree boa. Forferlig morsom art å jobbe med. I motsetning til mange andre arter, er der ikke mange morphs på disse enda. Polymorfic art som kan gi mye forskjellige unger i kull uten at foreldrene er noe spesielt. Masse farger, de har en veldig respons på bevegelser og beveger seg masse rundt. Mer aktive jegere enn mange andre arter. Trelevende art, som ikke kan sammenliknes med GTP - Grøn Tre Python, som også er på positivlisten. Krever et veldig annerledes setup. Temperaturer og fuktighet er ikke ulikt, men hagetreboaerne liker å ha flere støttepunkter og kan også finne på at ligge i bunnen av terrariet. De "percher" ikke på samme måten på en enkelt grein som gtp gjør. 


Litt kjapt om oppsettet jeg kjører til dem. Romtemperatur varierer med sesongen mellom 22-26 grader. Da hagetreboa er trelevende art, er det en bedre løsning med varmepanel i toppen av terrariet. Strålevarme som imiterer solens varme i naturen. Varmelampe er ikke lurt å ha i terrariet da der er stor sjanse for brannskader når de klatrer rundt, og de tørker ut fuktigheten mer enn varmepanel gjør. Alt avhengig av dit setup, blir ikke panelet veldig varmt heller. Med setup jeg kjører, er der 29grader dag, og 27 grader natt, under varmepanelet. 

I tillegg har disse også et Arcadia pro kit med uvb som lyskilde i terrariet. Dette kjøres på egen timer og har kortere lysperiode enn rommet.