Hagetreboa

Corallus Hortulanus. Også kjent som Amazon tree boa. Forferlig morsomt art å jobbe med. Ganske ny med disse enda, men har noen nye underveis for å ha en bra gruppe å jobbe med. I motsetning til mange andre arter, er der ikke mange morphs på disse enda. Polymorfic art som kan gi mye forskjellige unger i kull uten at foreldrene er noe spesielt. Masse farger, de har en veldig respons på bevegelser og beveger seg masse. Mer aktive jegere enn mange andre arter. Trelevende art, som ikke kan sammenliknes med GTP - Grøn Tre Python, som også er på positivlisten. Krever et veldig annerledes setup. Temperaturer og fuktighet er ikke ulikt, men hagetreboaerne liker å ha flere støttepunkter og kan også finne på at ligge i bunnen av terrariet. De "percher" ikke på samme måten på en enkelt grein som gtp gjør. 


Litt kjapt om oppsettet jeg kjører til dem. Romtemperatur varierer med sesongen mellom 22-26 grader. Bruker ikke varmekabel i terrariene her da jeg prøver meg med et bioaktivt setup. Nedbrytere som opprettholder frisk og sunt substrat. Isopods og spretthaler. De fungerer best med 26-29 grader, (avhengig av typen) det vil si bunnvarme blir alt for varmt til de. Da hagetreboa er trelevende art, er det også en bedre løsning med varmepanal i toppen av terrariet. Strålevarme som imiterer solens varme i naturen. Varmelampe er ikke lurt å ha i terrariet da der er stor sjanse for brannskader når de klatrer rundt. Alt på termostat selvfølgelig. Varmepanel med sikring over også. Alt avhengig av dit setup blir ikke panelet veldig varmt heller. Med setup jeg kjører som er 26-29 grader mellom kald og varm, så blir ikke panelet mer enn 35-40 grader i overflate temperatur. I vinterperioden når romtemp havner på 22-23 grader blir selvfølgelig varmepanelet tilsvarende varmere for å holde de 29 grader på varmeplassen. Derfor er det nødvendig med sikring på varmekildene. Det bioaktive subtstratet er en miks av litt forskjellige substrater. Kokoshummus, cypress mulch, diverse trebiter, løv og litt andet forskjellig. Det i kombinasjon med varmepanelet , hjelper bra til med jevn luftfuktighet. Normalt holder jeg de mellom 70-80%, og der ser ut til at fungere bra med hamskifte osv. 

I tillegg har disse også et Arcadia pro kit med uvb som lyskilde i terrariet. Dette kjøres på egen timer og har kortere lysperiode enn rommet.